top of page

Aktivnosti projekta "Lepota pokrajine in znanje prednikov za prihodnost" v letu 2016

V okviru programa izobraževanj za učiteljice in vzgojiteljice kraških osnovnih šol in vrtcev, ki ga v sklopu Delovne skupine za informiranje in ozaveščanje javnosti Partnerstva za hranitev in popularizacijo kraške suhozidne gradnje, v koordinaciji članice, akademske slikarke Karin Lavin, pelje članska organizacija Park Škocjanske jame, smo uspešno izvedli program za leto 2016.

Magistra biologije in vodja Službe za raziskovanje in razvoj Parka Škocjanske jame, Vanja Debevec je udeleženkam na dveh pomladanskih srečanjih v maju predstavila problematiko rastlin in živali vezanih na kraški suhi zid kot življenjski prostor ter predstavila možne pristope podajanja vsebin učencem s poudarkom na doživljanju v naravi.

Na pobudo učiteljic in vzgojiteljic je nato Karin Lavin na začetku junija organizirala še praktično delavnico učenja gradnje z Borisom Čokom in Ivanom Pavlinom v Dutovljah. Ob tej priložnosti so sodelujoči učenci in dutoveljska šola podpisali posvojitveni list s katerim so se zavezali, da bodo obnovljeni zid vzdrževali in svoje znanje gradnje posredovali mlajšim učencem ter tako poskrbeli, da se bo zid ohranjalo tudi po tem, ko bodo oni že zapustili osnovnošolske klopi.

Poročilo dutoveljske delavnice Robija Lavina lahko preberete tukaj.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page