top of page

Delavnica obnove zidu na paštnih Križa

Članska organizacija Gradbena šola Edilmaster iz Trsta je v sodelovanju s kmetijo Ivana Gregorija in mentorjem Giorgiom Ruzzierjem, pod nadzorom članice našega upravnega odbora Monike Milič, v torek, 17. 9. 2019, izvedla prvo delavnico v okviru splošnega tečaja Tehnike obnove in realizacije objektov v zunanjih prostorih - suhozidna gradnja na Krasu.

Tečajniki so obnovili podporni zid na paštnih Križa. Na delavnico jih je pripravil predsednik Partnerstva Danilo Antoni v sklepnem delu 11-urnega tečaja na šoli v Trstu, ki se je pričel s predavanjem arhitektke Monike Milič o zgodovini, tipologiji in tehniki suhozidne gradnje na Krasu. Inženir Sergio Gnesda je tečajnikom predstavil primere suhozidne gradje po svetu ter podrobnosti tehnike zidanja podpornih zidov na paštnih. Arhitekta Romana Kačič in Mattias Liden sta predstavila krajino kraške suhozidne gradnje. Po predavanjih so tečajniki opravili tudi kratek izpit.

V ponedeljek, 23. 9. 2019, in torek, 24. 9. 2019, bosta sledili preostali dve delavnici učenja tehnike kraške suhozidne gradnje pod mentorstvom Vojka Ražma v Bazovici.

Na koncu tečaja bo gradbena šola Edilmaster v sodelovanju s Partnerstvom kraške suhozidne gradnje tečajnikom izdala potrdilo o udeležbi

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page