top of page

Rekordna akcija na Gradišču pri Divači

V soboto, 14. 10. 2017, smo podirali rekorde. V številčnosti udeležencev (45), potrjenih in nepotrjenih izvedencev (10) in metrih obnovljenega suhega zidu okoli srednjeveške cerkvice sv. Helene, saj smo mimo vseh pričakovanj obnovili kar celotno dolžino.

foto: Jurij Ažman

Delavnica je potekala v organizaciji Vaške skupnosti Gradišče pri Divači s pomočjo Partnerstva in Odbora za varstvo kulturne dediščine Biosfernega območja Kras in porečja Reke. Finančno sta akcijo podprla in udeležence s pijačo in jedačo oskrbela Turistično društvo Škocjan in Občina Divača. S slaščicami so nas razvajale domačinke iz Gradišča.

Vreme je bilo pravljično, na trenutke celo pretoplo. Vzdušje fenomenalno delavno. Veseli smo bili, da so nas prišli pozdraviti divaška županja Alenka Štrucl Dovgan, direktor občinske uprave Iztok Felicijan ter izr. prof. dr. Lucija Ažman Mominski iz Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani.

Prijetno utrujeni smo bili za konec deležni prazgodovinskega konteksta lokacije in suhozidne gradnje s strani arheologinje iz Oddelka za arheologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani Mance Vinazza, ki je obenem cel čas akcije skrbela za arheološki nadzor ob gradnji.

Hvala vsem domačinom, članom, odbornikom, uslužbenkam ZVKDS OE NG in prijateljem. Naredili smo eno veliko delo.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page