top of page

Nadaljevanje s suhozidno gradnjo v Gornjih Vremah

Najprej smo povabili domačine in člane Partnerstva za suhozidno gradnjo na akcijo v soboto, 5. maja, vendar je zjutraj kazalo, da bo dež tako, da smo akcijo prestavili na soboto, 12. maja. Zbralo se nas je okrog 20 ljudi, največ domačinov, med njimi smo bili štirje člani društva TKŠD Urbanščica ter štirje člani Partnerstva za suhozidno gradnjo, Vinko Mahnič, Dušan Okoren, Dušan Luin in Tone Pečar.

V petih urah dela smo obnovili še nadaljnih 10 metrov zidu, tako, da smo prišli skoraj do konca predvidene trase. Tik pred koncem, tako kot na prvi akciji, smo morali z delom prekiniti, saj nam je Pankracij poslal novo pošiljko dežja. Sledilo je zasluženo kosilo in prijeten klepet v družbi prostovoljcev, ki cenijo dediščino naših dedov in pradedov.

Zelo smo veseli, da smo lahko v družbi s takimi ljudmi, ki nas opozarjajo, da betonski zid ne sodi na Kras. Hvala vsem, da so bili z nami, tudi najmlajšim vaščanom, predvsem Timoteju Zrncu, ki so ga člani Partnerstva, zaradi njegove pridnosti, že vzeli medse.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page